https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ramci-rekonstrukce-pred-starou-celnici-se-zacnou-kacet-stromy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V rámci rekonstrukce před Starou Celnicí se začnou kácet stromy

11.12.2001 10:57 | PRAHA (ČIA)
Z důvodu celkové rekonstrukce prostranství před Starou Celnicí na náměstí Republiky bude v nejbližší době pokáceno sedm javorů stříbrných. Společnost Balder, která je investorem rekonstrukce, dostala ke kácení těchto stromů od Městské části Praha 1 povolení již v polovině letošního listopadu. Dnes o tom informoval starosta Prahy 1 Jan Bürgermeister. Náhradní výsadba dřevin by měla být provedena nejpozději do konce dubna příštího roku.
 

Společnost Balder uzavřela nájemní smlouvu prostřednictvím Technické správy komunikací s hlavním městem Prahou. Účelem této smlouvy je provedení úprav a rekonstrukce části náměstí Republiky mezi ulicemi V Celnici a Hybernská. Úpravy budou zahrnovat zejména obnovení poškozené dlažby a vybudování nových zelených ploch, kde budou umístěny i lavičky.

Před budovou Staré Celnice tak vznikne veřejně přístupná a odpočinková zóna, kde bude možné pořádat příležitostné akce spojené s provozem budovy. V minulosti stály na tomto místě stánky, které byly po dostavbě Staré Celnice odstraněny. Majitel objektu tam tyto stánky nechtěl.

Smlouva byla uzavřena na pět let. Nájemné na plochu o výměře 3822 metrů čtverečních bylo sjednáno na více než milion korun ročně. Náklady na úpravu a rekonstrukci se zavázal uhradit investor.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist