https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-roznove-bude-novy-psi-utulek-nahradi-stary-a-nevyhovujici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Rožnově bude nový psí útulek, nahradí starý a nevyhovující

20.12.2016 13:20 | ROŽNOV P. R. (ČTK)
Nový útulek bude provozovat sociální firma Psí útulek Rožnovsko, mikroregion získal evropskou dotaci přes čtyři miliony korun.
Nový útulek bude provozovat sociální firma Psí útulek Rožnovsko, mikroregion získal evropskou dotaci přes čtyři miliony korun.
V Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku bude nový psí útulek. Vznikne na místě starého zařízení, které už nevyhovovalo a město na něj dostávalo výjimku od hygieniků. Nový útulek navíc budou moci využívat i obce mikroregionu Rožnovsko, řekl dnes ČTK mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross. Dosud mohli být do útulku umísťováni jen psi odchycení v Rožnově.
 

Nový útulek bude provozovat sociální firma Psí útulek Rožnovsko, mikroregion získal evropskou dotaci přes čtyři miliony korun. "Stavba psího útulku nás i s ostatními náklady vyjde asi na 8,2 milionu korun včetně DPH," uvedl jednatel firmy Psí útulek Rožnovsko Jindřich Žák.

Na investici se podle něj budou podílet všechny obce mikroregionu. "Samotný provoz pak bude nastaven tak, že psí útulek by měl být ekonomicky soběstačný díky poplatkům za umístění psa nebo kočky," uvedl Žák. Útulek by měl být hotový v polovině příštího roku.

"Když jsme hledali dotace pro vybudování psího útulku, narazili jsme na možnost sociálního podniku. Jsme nadšení, že se nám daří vyřešit potřebu vybudování nového útulku a zároveň bude firma zaměstnávat osoby, které těžko hledají práci. Jedná se osoby se zdravotním postižením nebo dlouhodobě nezaměstnané. Řešíme tak dva problémy jednou akcí," uvedl místostarosta Rožnova Jan Kučera (Nezávislí Rožnováci).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist