https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-roznove-pod-radhostem-se-zvysi-poplatek-za-odpad-z-492-na-684-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Rožnově pod Radhoštěm se zvýší poplatek za odpad z 492 na 684 korun

17.12.2019 00:08 | ROŽNOV P. R. (ČTK)
V Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku se od příštího roku zvýší poplatek za svoz odpadu. / Ilustrační foto
V Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku se od příštího roku zvýší poplatek za svoz odpadu. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
V Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku se od příštího roku zvýší poplatek za svoz odpadu. Lidé budou ročně platit 684 korun, nyní dávají 492 korun. Poplatek se zvyšuje po 14 letech, sdělil včera v tiskové zprávě zástupce rožnovské radnice Marek Havran.
 

Důvodem zvýšení poplatků jsou rostoucí náklady na likvidaci odpadu. "Náklady města na odpady jsou každoročně ve ztrátě asi čtyři miliony korun," uvedl Havran.

"Tento stav je neudržitelný a stále stejná cena za odpady zkrátka zůstat navěky nemohla. Cena likvidace odpadů a tím i ztráta města se navíc kvůli novele zákona o odpadech bude ještě progresivně zvyšovat, a to z důvodu zvýšených poplatků za skládkování, které určuje stát. Proto tedy dochází k navýšení poplatku za odpad," uvedl vedoucí městského finančního odboru Martin Hrnčárek.

Zvýšení poplatku o 192 korun znamená podle něj o 16 korun měsíčně navíc. "Kdyby i přesto pro některé občany bylo placení zvýšeného poplatku za odpad příliš finančně náročné, bude jim nabídnuta možnost dohodnout měsíční splátky," uvedl Hrnčárek.

Poplatky za odpad zvyšují i další města. Například ve Vsetíně se poplatek zvýší z nynějších 492 korun na 600 korun ročně. Obyvatelé krajského Zlína budou od příštího roku platit 600 korun, dosud platili o sto korun méně.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist