https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-sobeslavi-zacne-likvidace-starych-ekologickych-skod
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Soběslavi začne likvidace starých ekologických škod

28.10.2001 13:54 | SOBĚSLAV (ČIA)
Více než 400 milionů korun bude stát likvidace ekologických škod po provozu bývalých dřevařských závodů v Soběslavi. "Práce začnou už příští týden," uvedl pro ČIA tajemník radnice Radek Bryll.
 

Specializovaná pražská společnost KAP odveze ze dna zdejšího Dírenského potoka asi 7,5 tisíce tun kontaminované zeminy a dalších 500 tun usazenin z ostatních povrchových vod v okolí. "Likvidaci škod v dřevařském areálu a jeho okolí platí podle smlouvy o privatizaci areálu do rukou Jihočeských dřevařských závodů Fond národního majetku," připomněl Bryll.

Z dřevařského závodu se dostával do Dírenského potoka kreosotový olej, který ještě před rokem 1989 používala firma při impregnaci sloupů a pražců. Sedimenty se musí odtěžit a odvézt na takzvané biodegradační desky v Hůrkách u Temelína. "Firma KAP už chtěla začít před měsícem, ale kvůli deštivému září byly práce odloženy. Pokud bude příští týden pršet, znovu se začátek prací posune. Podle harmonogramu inspekce životního prostředí má čištění potoka skončit ještě do konce roku," dodal Bryll.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist