https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-sobotu-muzete-zazit-sve-mesto-jinak-sousedska-slavnost-se-uskutecni-v-90-mestech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V sobotu můžete zažít své město jinak. Sousedská slavnost se uskuteční v 90 městech

15.9.2017 13:13 | PRAHA (Ekolist.cz)
Zažít město jinak. Praha 2 plná barev.
Zažít město jinak. Praha 2 plná barev.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
V sobotu 16.9. se v 90 městech Česka uskuteční sousedské slavnosti. Budou různé, podle toho, jak si je místní lidé a organizace připravili a vymysleli. Akce mají být založené na principu společného sdílení veřejného prostoru, vzájemné výpomoci a dobrovolnickém nasazení místních organizátorů. Jsou otevřené všem věkovým a zájmovým kategoriím.
 

Co se kde bude dít najdete v tomto programu. Jak uvádí zastřešující organizace Auto*Mat, akce Zažít město jinak má lidem umožnit, aby vystoupili ze stereotypu vnímání veřejného prostoru a uvědomili si jeho hodnotu.

Zažít město jinak se konalo poprvé v roce roku 2006. Smyslem je sbližovat sousedy a oživit veřejný prostor měst. Zažít město jinak ukazuje, co se stane s ulicí, když přestane patřit automobilovému provozu a na chvíli se stane místem pro sousedská setkání. Místo aut koncerty, divadla, dílny, hry pro děti nebo recepty místních obyvatel.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist