https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-souvislosti-s-psem-co-uvizl-v-nore-policie-prestupek-nezjistila
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V souvislosti s psem, co uvízl v noře, policie přestupek nezjistila

2.8.2017 00:30 | TURNOV (ČTK)
Policie v Turnově nezjistila žádné porušení zákona v souvislosti se psem, který byl 16 dnů uvězněný v noře v Českém ráji (na fotografii). Lišku mohl pronásledovat kvůli přetržené karabině u vodítka.
Policie v Turnově nezjistila žádné porušení zákona v souvislosti se psem, který byl 16 dnů uvězněný v noře v Českém ráji (na fotografii). Lišku mohl pronásledovat kvůli přetržené karabině u vodítka.
Policie v Turnově nezjistila žádné porušení zákona v souvislosti se psem, který byl 16 dnů uvězněný v noře v Českém ráji. Lišku mohl pronásledovat kvůli přetržené karabině u vodítka. Možným proviněním majitelky se policie zabývala na základě podnětu od jednoho občana. Novinářům to včera řekl velitel policie v Turnově Milan Drahoňovský.
 

Border teriér uvízl v noře ve skalní spáře ve Skalanech 3. července, kdy se dovnitř vydal za liškou, kterou pronásledoval. Při tom nastal zával. Hasičům se zával podařilo po několika dnech uvolnit, aby zvířata měla možnost se sama vyhrabat ven. Psovi se to povedlo po 16 dnech. Policie mimo jiné zjišťovala, zda pes po lese neběhal volně, což je zakázáno. "Šetřením jsme nezjistili, že by ze strany majitelky psa byla porušena nějaká zákonná povinnost při péči o psa," uvedl Drahoňovský. Podle zjištění policie byl pes na vodítku. "Když uviděl lišku, silně zabral a při tom došlo k rozlomení karabiny u vodítka," dodal.

Turnovská policie od pondělí prověřuje možné provinění jiného majitele psa. Kvůli zvířeti musela v pondělí dočasně zastavit provoz na části dálnice D10. Bernský salašnický pes na dálnici vběhl u Březiny na Mladoboleslavsku, z frekventované silnice se ho podařilo dostat policistům u čerpací stanice v Příšovicích u Turnova. Ta je od Březiny vzdálená asi 3,5 kilometru. "Pes byl natolik velký, že nepodlezl pod svodidly. Zároveň ale nebyl schopen je přeskočit," uvedl Drahoňovský. Psa policisté naháněli kvůli tomu, že byla ohrožena bezpečnost provozu. "Srážka se psem takové velikosti ve velké rychlosti by mohla způsobit vážnou nehodu," dodal Drahoňovský. Bernský salašnický pes váží až půl metráku a na výšku může mít až 70 centimetrů.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist