https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-sumperku-vyhlasuji-soutez-na-svoz-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Šumperku vyhlašují soutěž na svoz odpadu

2.7.2002 11:36 | ŠUMPERK (ČIA)
Až do 15. srpna se mohou firmy hlásit do výběrového řízení na zajištění a likvidaci odpadů radnici v Šumperku. Tamní městský úřad totiž vyhlašuje obchodní veřejnou soutěž, která má napravit nesrovnalosti z roku 1999. Podle antimonopolního úřadu totiž tehdy město při výběru partnera nedodrželo zákon o zadávání veřejných zakázek. O vítězi soutěže se podle tajemníka radnice Petra Holuba rozhodne do konce srpna.
 

Město vyhlásilo soutěž poté, co mu Úřad pro ochranu hospodářské soutěže udělil 50tisícovou pokutu. Antimonopolním úřadem napadnutá smlouva s firmou RCP Recycling park je nicméně podle zástupců radnice v pořádku. "Smlouva byla původně uzavřena v roce 1992, v roce 1999 byla pouze prodloužena. Vedení města se tehdy domnívalo, že nemusí vyhlásit obchodní soutěž na udělení zakázky. Tento názor podpořily výklady dvou nezávislých právníků," uvedl již před časem starosta Petr Krill.

Někteří zastupitelé soudí, že smlouva s firmou Recycling, která provozuje vlastní skládku v nedalekém Rapotíně, byla výhodná. Na jejím základě vyplatilo město firmě za poslední tři roky 23 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist