https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-temeline-proveri-funkci-rychleho-odstaveni-reaktoru
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Temelíně prověří funkci rychlého odstavení reaktoru

29.10.2001 15:50 | TEMELÍN (okres České Budějovice) (ČIA)
Technici jaderné elektrárny Temelín (JETE) se chystají provést zkoušky provozuschopnosti zařízeni pro rychlé odstavení reaktoru. Pokračuje tak první fáze testů na úrovni 75 procent výkonu reaktoru, zaměřená na chování aktivní zóny reaktoru. Informoval o tom tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

V průběhu soboty a neděle byla ukončena dlouhodobá měření nejrůznějších charakteristik v aktivní zóně i rozsáhlá zkouška regulátorů reaktoru. Probíhala také zkouška spolupráce regulátorů reaktoru a turbíny při různých provozních režimech.

V současné době dosahuje výkon přifázovaného turbogenerátoru výkonu 730 MW. Celkem by na současné hladině výkonu reaktoru mělo proběhnout téměř 300 zkoušek, s napětím je očekáváno opakování dynamické zkoušky přechodu elektrárny na krytí jen vlastní spotřeby, která neproběhla na úrovni 55 procent výkonu zcela bezproblémově.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist