https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-temeline-se-30-listopadu-uskutecni-cviceni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Temelíně se 30. listopadu uskuteční cvičení

27.11.2000 11:30 | TEMELÍN (ČIA)
Cvičení, kterým je ověřována schopnost personálu zvládnout mimořádné události podle vnitřního havarijního plánu se uskuteční v JE Temelín ve čtvrtek 30. listopadu. "Komplexní cvičení obdobného rozsahu na elektrárně proběhlo již 10. března. Na čtvrteční bude navazovat i dílčí procvičení vnějšího havarijního plánu zpracovaného Okresním úřadem České Budějovice. Praktické ověření svého havarijního plánu provede i město Týn nad Vltavou," sdělil dnes ČIA mluvčí elektrárny Milan Nebesář.
 

V ranních hodinách bude nasimulován takový souběh poruch na technologickém zařízení primárního okruhu, aby mohl směnový inženýr vyhlásit technologickou mimořádnou událost druhého, následně i třetího stupně. Poté budou všichni účastníci cvičení plnit úkoly stanovené pro tyto události Vnitřním havarijním plánem JE Temelín. "Součástí cvičení bude i provedení ochranných opatření pro některé zaměstnance a následně i jejich odvoz z elektrárny. Scénář cvičení předpokládá i spuštění části systému varování - vybraných sirén v Týně nad Vltavou. Na základě posouzení vzniklé situace členy okresní havarijní komise a havarijního štábu elektrárny rozhodne přednostka okresního úřadu zahájit ve vybraných objektech v Týně opatření k evakuaci," doplnil mluvčí.

Cílem tohoto komplexního cvičení je podle Nebesáře ověření vzájemné provázanosti funkčnosti Vnitřního a Vnějšího havarijního plánu a prokázání schopnosti účastníků cvičení zvládnout všechny činnosti předepsané v havarijních plánech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist