https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-teplickem-skalnim-meste-muzete-tento-vikend-pozorovat-sokoly-lesy-cr-dalekohled-zapujci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Teplickém skalním městě můžete tento víkend pozorovat sokoly, Lesy ČR dalekohled zapůjčí

2.6.2017 14:10 | PRAHA (Ekolist.cz)
Na pozorování sokolů můžete využít dalekohled Lesů ČR.
Na pozorování sokolů můžete využít dalekohled Lesů ČR.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Lesy ČR
Pozorování sokolů u Chrámových stěn Teplického skalního města je připraveno na nadcházejí víkend. Návštěvníci mohou spatřit pomocí stativového dalekohledu sokoly stěhovavé. Na konci dubna sokolí pár vyseděl tři mláďata. Ta se nyní učí létat. Informují o tom Lesy ČR.
 

„Aby návštěvníci mláďata nerušili, část okruhu je uzavřena,“ vysvětluje Markéta Kavková z libereckého krajského ředitelství státního podniku Lesy ČR. I když není celý okruh průchozí, přesto lze pomocí dalekohledu přirozené prostředí tohoto vzácného ptačího druhu pozorovat. „Pro návštěvníky jsme o víkendu připravili prezentace a odborný výklad, včetně ukázek fotografií a videí pořízených během hnízdění,“ dodává Kavková.

Vylíhli se na na konci dubna. Nyní se učí létat.
Vylíhli se na na konci dubna. Nyní se učí létat.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Lesy ČR

Sokoli jsou na rušení svého bezprostředního okolí citliví. Krkonošský národní park dnes informoval o neukázněných horolezcích, kvůli kterým pár sokolů opustil své hnízdo.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist