https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-tiche-orlici-v-chocni-uhynuly-stovky-kilogramu-ryb
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Tiché Orlici v Chocni uhynuly stovky kilogramů ryb

4.9.2019 00:25 | CHOCEŇ (ČTK)
Policie vyšetřuje úhyn několika stovek kilogramů ryb v Tiché Orlici v Chocni na Orlickoústecku. / Ilustrační foto
Policie vyšetřuje úhyn několika stovek kilogramů ryb v Tiché Orlici v Chocni na Orlickoústecku. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Dzed / Pixabay
Policie vyšetřuje úhyn několika stovek kilogramů ryb v Tiché Orlici v Chocni na Orlickoústecku. V pondělí je po prudkém dešti zahubila asi splašková voda z kanalizace. Dnes to řekla policejní mluvčí Lenka Vilímková.
 

Úhyn ryb oznámil muž, který je viděl plavat na hladině. Uhynulo přibližně 300 až 500 kilogramů ryb. Může jich být i víc, mrtvé ryby ještě vyplavávaly ode dna. Škoda je asi 12.000 korun.

"Budeme zjišťovat, zda se jednalo o úmysl, nebo nešťastnou náhodu. Předtím byl silný déšť. Vzorky vody a ryb byly poslány ke zkoumání, ostatní ryby k odborné likvidaci," řekla Vilímková.

Podle prvotních informací vytekla z kanalizace splašková voda, což se děje při prudkých deštích. Když je kanalizace plná, část vody přeteče. Případ bude vyšetřovat a rozhodovat v něm vodoprávní úřad ve Vysokém Mýtě, řekla mluvčí Povodí Labe Hana Bendová.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist