https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-trinci-zacala-oprava-duleziteho-podjezdu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Třinci začala oprava důležitého podjezdu

8.8.2001 15:40 | TŘINEC (ČIA)
Oprava podjezdu pod hlavní železniční tratí byla dnes slavnostně zahájena v Třinci na Frýdecko-Místecku. Rekonstrukce tzv. Myší díry probíhá s minimálním omezením silničního a železničního provozu. Podle starosty Třince Igora Petrova řeší město výstavbou nové silnice dlouholetý dopravní problém. Náklady na investici jsou vyčísleny na 150 milionů korun, přibližně 90 milionů korun město získalo z fondů Evropské unie. "Rekonstrukce silnice a železničního mostu skončí na podzim příštího roku," uvedl Petrov.
 

Oprava silničního podjezdu pod železnicí téměř v centru Třince se stala nutností. Most z roku 1957, po němž vede mezinárodní železniční trať, je v havarijním stavu, neprojedou pod ním vyšší autobusy ani kamiony. Problémy prohlubuje i velký nárůst dopravy. Ještě před 15 lety zde denně projelo sedm tisíc motorových vozidel, dnes je to dvojnásobek. Při větších deštích podjezd kvůli nevyhovující kanalizaci zaplavuje voda. Po rekonstrukci povede podjezdem čtyřproudá silnice, po obou stranách budou chodníky a most bude podstatně vyšší.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist