https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-trutnove-se-dnes-zacina-stavet-dalsi-kruhovy-objezd
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Trutnově se dnes začíná stavět další kruhový objezd

16.7.2001 15:58 | TRUTNOV (ČIA)
V Trutnově se dnes začíná stavět další kruhový objezd za dva miliony korun. U supermarketu Kaufland v Horním Starém Městě, kde se kříží dvě místní komunikace, kruhový objezd přispěje k větší plynulosti provozu. "Stavba potrvá zhruba do 21. srpna letošního roku," sdělil dnes ČIA Petr Andr z odboru rozvoje města Městského úřadu Trutnov. Jako dodavatel stavby byla ve výběrovém řízení vybrána firma Strabac ČR z Rychnova nad Kněžnou.
 

Ve výstavbě je v Trutnově také kruhový objezd na hlavním tahu na Krkonoše u supermarketu Hypernova. Stavba za zhruba osm milionů korun začala před čtrnácti dny a kruhový objezd by měl být hotov do letošního 15. září. Na velmi frekventované silnici, kde je teď kvůli stavbě objezdu snížená rychlost na 30 kilometrů v hodině, se často tvoří fronty aut. Na otázku proč se v letní sezóně, kdy do hor míří spousta turistů, blokuje hlavní tah na Krkonoše, Petr Andr ČIA odpověděl, že je to kvůli technologii živičné úpravy povrchu vozovky. "Kdyby se začalo po prázdninách, byl by problém povrch dokončit. Ten totiž snese jen určitou teplotu a v Trutnově už v říjnu někdy i sněží. A začít dříve nebylo možné kvůli nehotové projektové dokumentaci," doplnil k problému Andr.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist