https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-trutnove-vyrostou-dalsi-kruhove-objezdy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Trutnově vyrostou další kruhové objezdy

2.7.2001 18:05 | TRUTNOV (ČIA)
Stavba již třetího kruhového objezdu ve městě začala dnešním dnem v Trutnově. "Zhotovitelem kruhového objezdu u Hypernovy je akciová společnost Colas CZ Hradec Králové a předpokládaná částka na jeho vybudování je osm milionů korun," sdělil dnes ČIA Petr Andr z odboru rozvoje města Městského úřadu Trutnov. Předpokládané dokončení stavby je 15. září 2001.
 

Kruhový objezd je stavěn na hlavní tepně na Krkonoše, kterou kříží silnice od centra města směrem k supermarketu. Jde o nejfrekventovanější silnici ve městě, a tak trutnovská policie upozorňuje řidiče na zvýšenou opatrnost. "Bude zde snížená rychlost na 30 kilometrů v hodině a omezená doprava. Řidiči by měli být velmi opatrní," řekla dnes ČIA tisková mluvčí trutnovského Okresního ředitelství policie ČR Iva Hanušová.

V Trutnově byly dosud postaveny dva kruhové objezdy. První je na výpadovce směrem na Náchod a druhý nahradil křižovatku se semafory na hlavním tahu od Hradce Králové na Krkonoše. Čtvrtý kruhový objezd se začne už za 14 dní stavět u trutnovského supermarketu Kaufland v Horním Starém Městě. Zhotovitelem bude podle Andra akciová společnost Strabac ČR z Rychnova nad Kněžnou, objezd bude stát asi dva miliony korun a dokončení je plánováno na srpen. Pátý objezd je pak plánován u supermarketu Delvita.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist