https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-trutnove-zacne-stavba-druheho-mostu-pres-upu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Trutnově začne stavba druhého mostu přes Úpu

1.7.2001 14:27 | TRUTNOV (ČIA)
V Trutnově dnes (1. 7.) začíná výstavba druhého ze dvou nových mostů přes řeku Úpu. "Nový most u vlakového nádraží zrealizuje firma Dopravní stavby Holding Olomouc," sdělila ČIA mluvčí trutnovského Městského úřadu Veronika Vášová. Most má přijít celkem na 31 milionů dvě stě tisíc korun. Podle Vášové se má letos z této částky prostavět zhruba 15 milionů korun. Termín plánovaného dokončení prací je 31. srpen 2002.
 

Se stavbou mostu u vlakového nádraží souvisí také výstavba nového kruhového objezdu u Delvity. Po dokončení celé akce by mělo dojít k výraznému odlehčení dopravního provozu v prostoru před okresním úřadem.

Stavba prvního mostu u zimního stadionu už probíhá a včetně rekonstrukcí navazujících ulic Lomní, Úpské nábřeží a Na Lukách ji provádí firma Stavby silnic a železnic Hradec Králové. Rozpočtovaná částka na tuto akci činí 21,5 milionu korun. Tento most má být hotov do listopadu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist