https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ustecke-zoo-se-narodila-prvni-panda-cervena-v-ceske-republice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V ústecké ZOO se narodila první panda červená v České republice

27.8.2001 15:18 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Vůbec první mládě pandy červené se v České republice narodilo v Zoologické zahradě v Ústí nad Labem. ČIA to dnes oznámil osvětový pracovník ústecké ZOO Tomáš Svoboda. Medvídkovitá šelma se narodila už 20. června 2001, ale protože se jedná o mimořádně vzácný přírůstek, rozhodlo se vedení ZOO tuto skutečnost udržet co nejdéle v tajnosti a informovalo novináře až dnes. Podle Svobody není zatím jasné pohlaví narozeného zvířete.
 

Mládě se narodilo rodičům, kteří byli do ústecké ZOO v uplynulých letech přivezeni ze Španělska. V současné době se pandy červené chovají v rámci České republiky pouze v zoologických zahradách v Ústí nad Labem a Praze. V hlavním městě se však dosud žádné mládě pandy nenarodilo.

Dvouměsíční mládě se zatím v Ústí nad Labem chová spíše plaše a k chovatelům je přítulné. Na veřejnosti by se mladá panda červená měla poprvé objevit zhruba začátkem října letošního roku.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist