https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-usteckem-zimnim-stadionu-hrozi-unik-cpavku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V ústeckém zimním stadionu hrozí únik čpavku

6.12.2001 10:10 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Havárie zastaralého chladícího zařízení a únik čpavku hrozí zimnímu stadionu v Ústí nad Labem. Ústecká radnice je proto nucena neprodleně investovat do opravy a rekonstrukce chladícího zařízení zhruba 4,5 milionu korun.
 

"Kdybychom rekonstrukci městského majetku nadále zanedbávali, nebezpečí havárie by se zvýšilo. A rozhodně bychom nechtěli dopadnout jako v Bratislavě, kde v minulém roce došlo při havárii na zimním stadionu ke ztrátě na lidských životech. Jedná se o natolik významnou a důležitou investici, že si na ní město zřejmě vezme úvěr," uvedl pro ČIA náměstek primátora Ústí nad Labem Miroslav Harciník.

Zimní stadion v Ústí nad Labem vznikl na začátku 60. let a do rekonstrukce jeho chladícího zařízení se v uplynulých desetiletích příliš neinvestovalo.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist