https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-usti-nad-labem-potrva-stav-ohrozeni-na-labi-do-ctvrtka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Ústí nad Labem potrvá stav ohrožení na Labi do čtvrtka

8.1.2003 12:48 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Třetí stupeň povodňové aktivity - stav ohrožení nadále platí v okolí řeky Labe v Ústí nad Labem. Dnes v poledne zde na střekovském vodočtu naměřili výšku hladiny Labe 653 centimetrů, což je o 108 centimetrů méně než v pondělí 6. ledna večer, kdy Labe v severočeské metropoli kulminovalo. ČIA o tom informovala jezná ústeckého zdymadla Vlasta Kahounová.
 

Na čtvrtek 9. ledna je předpověď 610 centimetrů. Stav ohrožení se v Ústí nad Labem odvolává při poklesu hladiny Labe pod šest metrů. V krajském městě je stále neprůjezdná hlavní silnice z Prahy na Děčín u mostu E. Beneše. Policisté zde odklánějí osobní vozidla po objízdných městských trasách. Kamiony a těžká nákladní vozidla se odklání už v Lovosicích a Děčíně ve směru na Teplice.

V Ústí nad Labem byla dnes dopoledne zprovozněna levobřežní hlavní komunikace od křižovatky Pod pěti oblouky směrem na Neštěmice. Obnovena zde byla trolejbusová doprava. Stále mimo provoz je silnice po Střekovském nábřeží, kde pracovníci ústeckých Technických služeb likvidují ledový krunýř. Silnice má být zprovozněna dnes odpoledne. Podle Jaroslava Tačnera ze Správy silnic Ústeckého kraje byla dnes dopoledne zprovozněna pravobřežní silniční komunikace Ústí nad Labem Děčín, kde už o obce Těchlovice opadla voda. V provozu jsou ode dneška také během velké vody z Labe uzavřené silnice třetí třídy Křešice - Záhořany a Terezín - České Kopisty na Litoměřicku, zatímco silnice mezi Žatlhosticemi a Michalovicemi je kvůli velké vrstvě ledu stále neprůjezdná.

Značné starosti má radnice v Terezíně s ledovými lagunami a zamrzlou silnicí v obci České Kopisty. Tato obec byla silně postižena povodní loni v srpnu. Starosta Terezína Jan Horníček se obává, co zima a mrazy provedou s opravenými stavbami domů, které mají ještě vlhké zdi a v mnoha domech se drží ve sklepích voda.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist