https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-usti-nad-labem-se-verejne-projednavala-vystavba-vodnich-del-na-labi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Ústí nad Labem se veřejně projednávala výstavba vodních děl na Labi

19.11.2001 18:36 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Veřejné projednávání dokumentace o vlivu plánované výstavby vodních děl Malé Březno a Prostřední Žleb na dolním Labi na životní prostředí se uskutečnilo dnes v Ústí nad Labem za velkého zájmu občanů.
 

Zástupce investora Jan Kadlec z Ředitelství vodních cest České republiky zdůraznil, že výstavba nízkoprahových zdymadel mezi Ústím nad Labem a Děčínem má výrazně zlepšit plavební podmínky na dolním Labi. Ty by se tak měly dostat na úroveň podmínek v sousedním Německu. Podle Kadlece je výstavba obou vodních děl zásadní záležitostí. Pokud by nebyla realizována, mohlo by to znamenat postupný konec lodní dopravy na českém úseku Labe.

S výstavbou dvou regulačních zdymadel na dolním Labi zásadně nesouhlasí ekologická sdružení Arnika z Děčína a Přátelé přírody z Ústí nad Labem. Ta už několik let argumentují, že na závěrečném českém úseku Labe se nacházejí vzácné přírodní ekosystémy fauny i flory včetně bobra evropského. S výstavbou vodních děl naopak souhlasí zastupitelé města Ústí nad Labem. A to za předpokladu, že investor vybuduje u Malého Března jako součást stavby kanál pro vodní sporty.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist