https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-usti-vrcholi-konference-o-tvorbe-krajiny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Ústí vrcholí konference o tvorbě krajiny

1.6.2002 15:44 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Třídenní mezinárodní konference pod názvem "Krajina 2002 - od poznání k integraci" vrcholí dnes v Ústí nad Labem. Konference se účastní více než 80 odborníků z oblasti životního prostředí a krajinotvorby z pěti zemí. Pořadateli konference jsou ministerstvo životního prostředí (MŽP), Univerzita Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) v Ústí nad Labem spolu s Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR. Děkan pořádající fakulty životního prostředí UJEP Tomáš Loučka ČIA řekl, že hlavní téma konference vychází z nově vzniklých potřeb v souvislosti s Evropskou úmluvou o krajině.
 

Na konferenci vystupují odborníci z USA, Německa, Polska, Slovenska a České republiky. Podle Loučky není náhodou, že se mezinárodní akce koná právě v Ústí nad Labem. Působí zde totiž jediná fakulta životního prostředí v České republice a severočeský region patří k oblastem, kde jsou pojmy ekologie a krajiny vnímány obzvláště citlivě. Z tohoto důvodu věnuje MŽP severozápadním Čechám mimořádnou pozornost. Konference se účastní rovněž odborní pracovníci státní správy, veřejné samosprávy, školství a výzkumu.

Společnou snahou všech zúčastněných je také poznání vývojových trendů krajiny na historickém základě, například podle historických map takzvaného josefského mapování z 18. století.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist