https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-zapadoceskem-regionu-vyrazne-podrazi-plyn
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V západočeském regionu výrazně podraží plyn

30.11.2001 13:45 | PLZEŇ (ČIA)
O šest procent se od příštího roku zvýší v západočeském regionu ceny zemního plynu pro domácnost. Jedná se o nejvyšší zdražení v rámci všech distribučních společností v České republice. Stejné navýšení postihne kromě Západočechů pouze obyvatele Prahy a Jihočeského kraje. Novinářům to dnes řekl tiskový mluvčí Západočeské plynárenské Vladimír Špilar.
 

O zvýšení cen plynu pro všechny kategorie odběratelů rozhodl Energetický regulační úřad. Rozdílné ceny mají zohlednit rozdílnost nákladů jednotlivých distribučních společností. Distribuční společnost Západočeská plynárenská zvýší ceny plynu pro maloodběratele v průměru o pět procent, velkoodběratelům stanoví individuální ceny vycházející z naměřeného či sjednaného denního maxima.

Zdražení plynu postihne nejvíce západočeské domácnosti, které od ledna zaplatí za metr krychlový zemního plynu 7,88 Kč. Čtyřčlenná domácnost, která vytápí byt a ohřívá vodu plynem, tak příští rok zaplatí o 900 Kč více než letos.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist