https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-zatci-opet-budou-sberove-soboty-pomahaji-branit-cernym-skladkam
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Žatci opět budou sběrové soboty, pomáhají bránit černým skládkám

15.2.2018 06:00 | ŽATEC (ČTK)
Směsný odpad z domácnosti
Směsný odpad z domácnosti
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Žatci budou i v letošním roce pokračovat takzvané sběrové soboty. Čtyři soboty v roce mají obyvatelé Žatce možnost odkládat odpad do kontejnerů přistavených v blízkosti svého bydliště. V roce 2017 se v rámci sběrových sobot odvezlo 279,5 tun směsného komunálního odpadu a přes 24 tun objemného odpadu, informoval v úterý v tiskové zprávě mluvčí žatecké radnice Tomáš Kassal.
 

"Sběrové soboty mají význam hlavně v tom, že občané se mají možnost zbavit především 'kusového' odpadu, který často odkládají ke kontejnerovým stáním, čímž se zbytečně průběžně navyšují náklady na likvidaci. Má to mít i výchovný charakter, kdy se snažíme tímto způsobem trochu eliminovat vznik černých skládek," uvedla Martina Donínová z žateckého městského úřadu. Obyvatelé Žatce zároveň například staré skříňky nebo nefunkční elektrozařízení nemusejí odvážet do sběrného dvora.

Zkušenosti minulých let podle Kassala ukazují, že nejvíce vytížený je vždy první termín sběrové soboty, který je na jaře, a třetí termín po letních prázdninách. Kontejnery nechává město přistavit jak přímo v Žatci, tak i jeho místních částech. Letos přibude jedno nové místo, kde bude kontejner přistavený. "Na opakované žádosti občanů přibude navíc stanoviště velkokapacitního kontejneru ve Svatováclavské ulici. Další žádost ze strany občanů v Kadaňské ulici jsme museli zamítnout z důvodu nevhodného umístění kontejneru s ohledem na narušení běžné dopravy na komunikaci," doplnila Světlana Janegová Tököliová, která má na žatecké radnici na starosti odpady.

Trasy a jednotlivá místa, kde jsou velkoobjemové kontejnery přistavené, najdou lidé vytištěné v infocentru žatecké radnice nebo jsou ke stažení na internetových stránkách města v záložce odpadové hospodářství.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist