https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-zone-triangle-se-prodrazi-sanacni-prace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V zóně Triangle se prodraží sanační práce

15.3.2004 08:35 | ŽATEC (ČIA)
O více než 15 milionů korun se prodraží sanační práce a dekontaminace v budované průmyslové zóny Triangle v Žatci. Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc ČIA řekl, že zvýšení nákladů souvisí s objevením dosud neznámých vojenských objektů v podzemí letiště. Celkové náklady na sanaci žatecké zóny mají dosáhnout více než 150 milionů korun. Dekontaminační práce zajišťuje ústecká firma Dekonta.
 

Podle Šulce bylo dosud na přípravu žatecké zóny vynaloženo 200 milionů korun. Ministr průmyslu a obchodu Milan Urban nedávno řekl, že jeho resort a CzechInvest jednají s několika vážnými zahraničními zájemci o tuto zónu.

Za jednu z rozhodujících podmínek pro zahraniční investory v zóně Triangle označují experti i hejtman Šulc dobudování přípojky rychlostní komunikace R 7 z Prahy, která nyní končí na hranici Středočeského a Ústeckého kraje za Slaným. Z jednání Šulce s ministrem dopravy Milanem Šimonovským 10. března vyplynulo, že stát na plánovanou dostavbu R 7 směrem na Lounsko, Chomutovsko a na státní hranici s Německem peníze zatím nemá.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist