https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-zoo-hodonin-prislo-na-svet-mlade-vzacneho-primorozce-arabskeho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Zoo Hodonín přišlo na svět mládě vzácného přímorožce arabského

20.1.2024 19:17 | HODONÍN (ČTK)
Přímorožci arabští z přírody na čas zcela vymizeli. V posledních letech se do přírody vrací, a to díky záchranným programům zoologických zahrad.
Přímorožci arabští z přírody na čas zcela vymizeli. V posledních letech se do přírody vrací, a to díky záchranným programům zoologických zahrad.
Foto | Panarria / Wikimedia Commons
V Zoo Hodonín se narodilo mládě vzácného přímorožce arabského, je to sameček. Přímorožce arabské chová hodonínská zoo jako jediná zahrada v Česku. Zoo o tom dnes informovala na svém webu.
 

Přímorožec se narodil 17. ledna, tedy ve stejný den jako první letošní mládě Zoo Hodonín - gekon obrovský. "Po dvou loňských samicích jde tentokrát o samečka. Naše stádo se tak rozrostlo celkem na osm kusů. Hodonínská zoo je přitom jediná v České republice, která tento druh antilopy chová," uvedl mluvčí zoo Ivo Cencinger.

Přímorožci arabští z přírody na čas zcela vymizeli. V posledních letech se do přírody vrací, a to díky záchranným programům zoologických zahrad. Jde o antilopu nižší postavy s protáhlejší hlavou, delším ocasem a dlouhými rohy. Typické je pískově bílé zbarvení těla. Hodonínská zoo s chovem tohoto ohroženého druhu začala v roce 2016, kdy ze zoo v Curychu přivezla dvě samice. K nim později přibyl samec z britského Marwellu.

Zoo Hodonín patří k nejmenším a nejmladším v České i Slovenské republice. Otevřena byla v roce 1977. Loni do zařízení zavítalo téměř 174.000 návštěvníků, což je meziročně zhruba o 6000 méně. I tak šlo o třetí největší návštěvnost v historii zoo.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist