https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/val-mezirici-zakaze-kvuli-kradezim-stromku-vstup-do-mladych-lesu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Valašské Meziříčí zakáže kvůli krádežím stromků vstup do mladých lesů

21.11.2018 13:54 | VAL. MEZIŘÍČÍ (ČTK)
Valašské Meziříčí na Vsetínsku zakáže lidem v prosinci vstupovat do mladých lesů. Město tak chce v předvánočním období zabránit krádežím stromků, činí tak úspěšně již několik let. Zákaz vstupu do jehličnatých porostů mladších 20 let v majetku města platí od 1. do 24. prosince, informovala dnes v tiskové zprávě mluvčí valašskomeziříčské radnice Vendula Králová.
 

"Území označíme informativními tabulemi. Na dodržování zákazu budou dohlížet pracovníci Lesní stráže i městští strážníci," uvedl ředitel společnosti Městské lesy a zeleň Marek Netolička. Pokuta za porušení vyhlášky může být ve správním řízení až 15.000 korun.

Lesníci ochrání také mladé jehličnany uvnitř města. "Stromky potřeme speciální směsí repelentů a ovčího tuku, která za pokojové teploty silně zapáchá," uvedl Netolička, podle kterého se tento způsob ochrany osvědčil. Již několik let nebyl na území města zaznamenán jediný případ neoprávněného výřezu.

Společnost Městské lesy a zeleň umožní lidem vybrat si vánoční stromek na speciální plantáži v místní části Podlesí. "Prodej bude zahájen 4. prosince. Zájemci si mohou vybrat mezi smrkem pichlavým, borovicí černou nebo lesní, v menším počtu také mezi douglaskou, dále jedlí nebo smrkem lesním. Ceny se budou pohybovat od 150 korun za smrček až do 500 korun za nejdražší jedle," uvedl Netolička. Lidé si budou moci koupit stromky také v Mostní ulici a v areálu firmy sídlící v ulici V Sadě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist