https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/valasske-mezirici-vyvlastni-pozemky-kvuli-stavbe-silnice-r-35
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Valašské Meziříčí vyvlastní pozemky kvůli stavbě silnice R 35

17.3.2004 17:30 | VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ (ČIA)
Vyvlastnění pozemků v plánovaném úseku rychlostní komunikace R 35 připravuje radnice Valašského Meziříčí. ČIA to dnes potvrdil její tiskový mluvčí Josef Beneš.
 

Část soukromých vlastníků odmítá pozemky prodat, přestože podle novely příslušné vyhlášky za ně mohou získat dvojnásobnou částku. "Čtyři majitelé na novou cenu nepřistoupili, a proto bude následovat vyvlastnění," doplnil Radovan Hrnčíř, ředitel projektové kanceláře HBH Projekt Brno. Vyvlastnění si podle něj vyžádá v lepším případě několik měsíců. "Část projekčních prací budeme nuceni odložit a zároveň počkat se žádostmi o stavební povolení pro nedořešené pozemky," dodal Hrnčíř.

Ředitelství silnic a dálnic plánuje ještě letos zahájit stavební práce na druhé etapě z Palačova do Lešné. Ta představuje větší část díla z celkové sedmikilometrové délky a předpokládané ceny 3,3 miliardy korun. Rychlostní komunikace R 35 umožní napojení Průmyslové zóny Lešná na rychlostní a dálniční síť ve směru na Olomouc a Ostravu, navíc odvede část dopravy z přetíženého centra Valašského Meziříčí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist