https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/valasskomeziricsti-ochranci-prirody-otevreli-zahradu-poznani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Valašskomeziříčští ochránci přírody otevřeli Zahradu poznání

10.6.2020 09:50 | VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Valašské ekocentrum ČSOP
Valašskomeziříčští ochránci přírody otevřeli v neděli ukázkovou přírodní Zahradu poznání. Vznikla na pozemku u budovy Valašského ekocentra Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) Valašské Meziříčí v areálu bývalých kasáren, sdělil ČTK mluvčí valašskomeziříčské radnice Jakub Mikuš.
 

V zahradě je například jezírko s vodními rostlinami a živočichy, hmyzí hotel, kameny, které slouží jako útočiště pro ještěrky a další plazy, broukoviště, ptačí budky a krmítka nebo včelí kláty. Součástí areálu je i kvetoucí louka, expozice stínomilných a jedovatých rostlin, bylinkové, květinové i zeleninové záhony nebo ukázka přírodního plotu z větví.

"Pro relaxaci dětí slouží přírodní herna, vrbová chýše i bludiště. Atraktivitu zahrady zvyšují dřevěné plastiky živočichů od profesionálního řezbáře," uvedl vedoucí Valašského ekocentra Miroslav Dvorský.

Na vzniku zahrady se podíleli i studenti středních zemědělských škol v Novém Jičíně, Rožnově pod Radhoštěm, také studenti vysokých škol a řada dobrovolníků. Zahrada slouží k výukovým programům pro děti z mateřských i základních škol.

"Unikátní projekt je navíc teprve druhou certifikovanou ukázkovou zahradou ve Zlínském kraji," uvedl mluvčí. Při individuálních prohlídkách je vstupné dobrovolné, zpoplatněny jsou komentované prohlídky, na které je třeba se objednat.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist