https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/valdstejnska-zahrada-bude-dnes-po-rekonstrukci-opet-zpristupnena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Valdštejnská zahrada bude dnes po rekonstrukci opět zpřístupněna

3.4.2002 09:14 | PRAHA (ČIA)
Počínaje dnešním dnem mohou občané a návštěvníci Prahy navštívit Valdštejnskou zahradu na Malé Straně. Zahrada, která je součástí rozsáhlého komplexu Valdštejnského paláce, byla v minulých dvou letech uzavřena, neboť procházela komplexní rekonstrukcí. Během renovace byla vyměněna téměř všechna zeleň, dále takzvaná Sala Terrena, kašna a skleníky.
 

"Senát plní svůj slib a postupně rekonstruuje a otevírá své sídlo veřejnosti," uvedl předseda Senátu Petr Pithart. Podotkl, že areál Valdštejnského paláce, kde Senát sídlí, byl po většinu času, co stojí, občanům uzavřený. Změna nastala až po roce 1996, kdy se komplex stal sídlem nově ustavené horní komory Parlamentu. Noví zákonodárci se rozhodli, že tuto unikátní barokní památku zpřístupní veřejnosti.

Historické prostory Valdštejnského paláce jsou zdarma zpřístupněny veřejnosti vždy o víkendu od 10 do 16 hodin. Zahrada bude otevřena vždy od 1. dubna do 31. října od 10 do 18 hodin. Na rozdíl od předchozího stavu je nyní celá plocha zahrady přístupna imobilním občanům.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist