https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/valdstejnska-zahrada-v-arealu-senatu-se-po-zime-znovu-otevre
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Valdštejnská zahrada v areálu Senátu se po zimě znovu otevře

3.4.2017 08:00 | PRAHA (ČTK)
Výrazným prvkem v zahradě je také umělá krápníková stěna, na kterou navazuje voliéra pro výry. Kromě nich patří k vyhledávaným objektům také šest pávů korunkatých a jeden pár pávů bílých. / ilustrační foto
Výrazným prvkem v zahradě je také umělá krápníková stěna, na kterou navazuje voliéra pro výry. Kromě nich patří k vyhledávaným objektům také šest pávů korunkatých a jeden pár pávů bílých. / ilustrační foto
Valdštejnská zahrada v areálu Senátu se včera po zimní přestávce znovu otevřela veřejnosti. Přístupná bude do konce října, v létě opět nabídne koncerty. První z nich se uskuteční už v sobotu 13. května v rámci třetího ročníku Krojovaných slavností ve Valdštejnské zahradě.
 

Tradiční cyklus koncertů Kulturního léta v Senátu startuje 18. května a zvláště milovníci folkloru se mohou těšit na koncerty každý čtvrtek od 17:00, a to až do 28. září, uvedla senátní tisková tajemnice Eva Davidová.

Valdštejnská zahrada je po zahradách Hradu druhou největší ve vnitřní Praze. Od roku 1634, kdy ji nechal zbudovat Albrecht z Valdštejna v manýristickém stylu, získala podobu v duchu romantismu a později baroka. Návštěvníci v ní mohou obdivovat soubor devíti bronzových plastik, kopií díla nizozemského sochaře Adriana de Vriese, a unikátní salu terrenu, vyzdobenou freskami italského malíře Baccia del Bianca.

Výrazným prvkem v zahradě je také umělá krápníková stěna, na kterou navazuje voliéra pro výry. Kromě nich patří k vyhledávaným objektům také šest pávů korunkatých a jeden pár pávů bílých. Zahrada poskytuje útočiště také slípkám zelenonohým nebo kachnám divokým. Kachny sice nepatří k tamní stálé fauně, ale Valdštejnskou zahradu si oblíbily a rády v ní vyvádí mladé.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist