https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/valna-hromada-neodsouhlasila-vstup-kraje-do-projektu-rychlodrahy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Valná hromada neodsouhlasila vstup kraje do projektu rychlodráhy

11.7.2001 17:54 | PRAHA/KLADNO (ČIA)
Vstup Středočeského kraje do akciové společnosti PRaK, která zaštiťuje projekt rychlodráhy z Prahy do Kladna, dnes odpoledne neodsouhlasila její valná hromada. ČIA to potvrdil kladenský primátor Milan Volf. "Vstup kraje jako vrcholného orgánu tohoto regionu má svůj smysl, myslím, že k němu přes dnešní rozhodnutí v brzké době přesto dojde," doplnil Volf.
 

Valná hromada schválila účetní uzávěrku, kterou nebyla 28. června schopna komentovat dozorčí rada a akcionáři proto přerušili své jednání do dneška. "Jednání o tomto bodu bylo nakonec bezproblémové," konstatoval Volf.

Na jednání valné hromady navázala schůze představenstva PRaKu. Jeho členové se především shodli na nutné schůzce všech statutárních zástupců subjektů angažovaných na výstavbě rychlodráhy z Prahy do Kladna. Datum mimořádného jednání, které se bude zabývat například dofinancováním studie stavby z letiště do Kladna a zaplacením za projekt z pražského Masarykova nádraží na ruzyňské letiště, bude určeno v pondělí 16. července.

Společnost PRaK vznikla v roce 1994. Jejími akcionáři se staly kromě Kladna a Prahy také městská část Praha 6, Sdružení měst a obcí PRaK, Česká správa letišť , České dráhy a Investiční a poštovní banka. Společnost PRaK zadala ve spolupráci s ministerstvem dopravy zpracování studie proveditelnosti, která byla financována z programu PHARE a dokončena v březnu 1996. Letos dostala společnost PRaK od ministerstva dopravy pětimilionovou dotaci na přepracování a dopracování studie rychlodráhy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist