https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/valna-hromada-plzenske-energetiky-zvolila-nove-vedeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Valná hromada Plzeňské energetiky zvolila nové vedení

17.1.2003 19:20 | PLZEŇ (ČIA)
Ke zvolení nového vedení dnes došlo rozhodnutím mimořádné valné hromady Plzeňská energetika, kterou v prosinci loňského roku koupily od americké skupiny Cinergy Plzeňská teplárenská (PT) a Západočeská energetika (ZČE). Obě distribuční společnosti získaly v Plzeňské energetice po padesáti procentech akcií.
 

Valná hromada zvolila do čela pětičlenného představenstva strategického ředitele ZČE Jiřího Bartáka. Dalšími členy jsou bývalý náměstek plzeňského primátora Jiří Bis, ředitel technického úřadu plzeňského magistrátu Josef Rippl, rektor Západočeské univerzity Zdeněk Vostracký a výrobní ředitel PT Zdeněk Dongres.

Členy šestičlenné dozorčí rady se stali hlavní ekonom PT David Hoffmann, strategický ředitel PT Josef Wenig, generální ředitel ZČE František Šůcha a vedoucí účtáren ZČE Radomír Kučera. Další dva členové budou zvoleni později z řad pracovníků Plzeňské energetiky.

Generálním ředitelem Plzeňské energetiky se dnešním rozhodnutím akcionářů stal Jiří Bis, výrobním ředitelem se stane Václav Pašek a finančním ředitelem Aleš Chytrý, oba z Plzeňské energetiky.

Cílem PT a ZČE je vytvořit silný subjekt na trhu a současně zajistit si záložní zdroj pro své aktivity - výrobu tepla a elektrické energie. Plzeňská energetika vznikla z bývalého energetického závodu Škody Plzeň, v současné době zaměstnává 260 lidí. Cinergy ji koupila v roce 1988.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist