https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-francii-patraji-po-pachatelich-utoku-na-kone-zatkli-muze
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Francii pátrají po pachatelích útoků na koně, zatkli muže

8.9.2020 11:32 | PAŘÍŽ (ČTK)
Už dříve policie uvedla, že nemá tušení, co je motivem brutálních útoků na zvířata. Připustila ale, že by se mohlo jednat o satanistický rituál, zvrhlý hon za trofejemi či plnění zvrácené výzvy ze sociálních sítí.
Už dříve policie uvedla, že nemá tušení, co je motivem brutálních útoků na zvířata. Připustila ale, že by se mohlo jednat o satanistický rituál, zvrhlý hon za trofejemi či plnění zvrácené výzvy ze sociálních sítí.
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Francouzská policie se snaží dopadnout pachatele, kteří po celé zemi ve velkém mrzačí koně a poníky, a v této souvislosti zatkla jednoho muže. Informovala o tom agentura AFP. V noci na pondělí nedaleko Dijonu ale nepřinesla úspěch ani rozsáhlá pátrací akce, kdy dva podezřelé pronásledovalo čtyřicet policistů a vrtulník, napsala agentura Reuters.
 

Chovatel z venkovské oblasti nedaleko Dijonu spatřil v noci na dnešek na své pastvině dvě osoby. Kvůli podezření, že jde o pachatele brutálních útoků na koně, přivolal policii. Navzdory rozsáhlé policejnímu pátrání v okolí se ale podezřelým podařilo uniknout.

"Akce skončila, nyní vyšetřujeme. Prozatím nemáme žádné stopy," řekl agentuře Reuters policejní mluvčí. Už dříve policie uvedla, že nemá tušení, co je motivem brutálních útoků na zvířata. Připustila ale, že by se mohlo jednat o satanistický rituál, zvrhlý hon za trofejemi či plnění zvrácené výzvy ze sociálních sítí.

Francouzská policie informovala, že v rámci vyšetřování útoků na zvířata zatkla v departementu Haut-Rhin muže, kterého z jednoho z těchto činů podezírá.

Ve Francii od počátku roku zaznamenali více než tři desítky případů, kdy neznámý pachatel či pachatelé koně a poníky pořezali, někdy jim vydloubli oko, uřízli genitálie nebo ucho. Případů výrazně přibylo v létě.

Policie zveřejnila portrét jednoho z podezřelých a vyzvala chovatele koní, aby bedlivě sledovali své pastviny, nenechávali zvířata bez dozoru a případně nainstalovali bezpečnostní kamery.

Případem se zabývají i členové francouzské vlády. Ministr vnitra Gérald Darmanin a ministr zemědělství Julien Denormandie měli v pondělí na programu návštěvu jednoho z postižených chovatelů koní v departementu Oise nedaleko Paříže.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist