https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-frenstatu-v-srpnu-otevrou-nove-koupaliste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Frenštátu v srpnu otevřou nové koupaliště

9.5.2001 16:45 | FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM (ČIA)
Investici ve výši 70 milionů korun si vyžádá výstavba koupaliště ve Frenštátu pod Radhoštěm. Návštěvníkům budou k dispozici kromě bazénů z nerezových van tobogany, skluzavky, chrliče vody, masážní lavice s předehřívanou vodou a další vodní atrakce. ČIA o tom informoval starosta města Karel Míček s tím, že zkušební provoz koupaliště bude zahájen již v polovině srpna.
 

Nový areál, který ve městě pod Beskydami pomůže dalšímu rozvoji cestovního ruchu, vzniká v místech bývalého letního koupaliště. To hygienik zavřel v 70. letech kvůli znečištění řeky Lubiny vojáky z kasáren sovětské posádky, od té doby se Frenštátští jezdili koupat do okolních měst.

Letos na výstavbu aquaparku město získalo státní dotaci ve výši 14 milionů korun. Součástí dlouhodobého rozvoje cestovního ruchu ve Frenštátu pod Radhoštěm bude podle starosty také obnova činnosti léta zchátralého autokempinku, který svou činnost zahájí příští rok.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist