https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-frystaku-budou-k-videni-filmy-o-vlivu-zemedelstvi-na-planetu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V kině Fryšták budou k vidění filmy o vlivu zemědělství na planetu

31.10.2016 10:29 | FRYŠTÁK (ČTK)
Promítat se budou snímky zabývají se zemědělskými alternativami, permakulturou, zábory půdy, produkcí palmového oleje, osivy či geneticky modifikovanými organismy. Ilustrační snímek.
Promítat se budou snímky zabývají se zemědělskými alternativami, permakulturou, zábory půdy, produkcí palmového oleje, osivy či geneticky modifikovanými organismy. Ilustrační snímek.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Filmové dokumenty o zemědělství, výživě a jejich vlivu na naši planetu budou k vidění ve Fryštáku na Zlínsku. V tamním kině se od 3. do 5. listopadu uskuteční festival Země na talíři. Festival se v zemi koná šestým rokem, na Zlínsko zavítá poprvé, řekl pořadatel Jiří Robenek.
 

Promítat se budou snímky zabývají se zemědělskými alternativami, permakulturou, zábory půdy, produkcí palmového oleje, osivy či geneticky modifikovanými organismy. Filmy popisují ubývání zemědělské půdy nebo zachycují práci tradičních zemědělců a jejich postupy. Snímky pocházejí z Francie, USA a Rakouska.

"Součástí této nesoutěžní přehlídky je i bohatý doprovodný program plný diskusí a zajímavých hostů. K nejznámějším z nich patří Alena Malíková, ekoporadkyně se zaměřením na biopotraviny a spoluorganizátorka projektu Příbor v pohybu, a Miroslav Šuta, lékař a odborník na vliv životního prostředí na naše zdraví," uvedl pořadatel. Připraveny jsou i koncerty a exkurze na kozí farmu. Program festivalu je na stránkách www.malysvet.info.

Šestý ročník přehlídky, ve světě známé pod názvem Aliment Terre, má podtitul Jaká je tvář zítřka? Pořádá ho nezávislé analytické centrum Glopolis. Filmy z letošního ročníku festivalu se představily už v říjnu v pražském Biu Oko a od 11. do 13. listopadu poběží také v Ostravě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist