https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-hrensku-byl-dnes-obnoven-provoz-silnice-na-meznou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Hřensku byl dnes obnoven provoz silnice na Meznou

31.5.2002 11:23 | HŘENSKO (ČIA)
Znovu obnoven byl dnes v 9.00 hodin provoz na silniční komunikaci druhé třídy z Hřenska na Meznou a Mezní Louku. Stalo se tak po téměř tříměsíční uzávěrce, způsobené uvolněním skalních bloků nad hotelem Klepáč. Vedoucí sanačního zásahu Pavel Veselý dnes pro ČIA uvedl, že nejtěžší skalní blok o váze více než 40 tun se podařilo zlikvidovat už v závěru minulého týdne. Poté geologové zjistili další uvolněnou skálu. Otevření silnice na Meznou se tak kvůli neplánované sanaci o sedm dnů prodloužilo.
 

Podle Veselého bylo ve Hřensku obnoveno dopravní značení na silniční komunikaci na Meznou. Podél silnice jsou instalována bezpečnostní opatření včetně umístění výstražné zvukové sirény a zajištění pravidelného monitorování skal. V jiné lokalitě Hřenska budou sanační práce na likvidaci nebo zabezpečení uvolněných skalních útvarů pokračovat ještě v průběhu června. Vládou vyhlášený stav nebezpečí ve Hřensku platí do 30. června 2002.

Uvolnění silniční trasy z Hřenska na Meznou ocení dnes a v sobotu 1. června zejména účastníci tradičního country festivalu Bezmezná Mezná.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist