https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-pri-o-skladku-u-veltrus-zada-majitel-mesto-o-mimosoudni-dohodu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve při o skládku u Veltrus žádá majitel město o mimosoudní dohodu

12.10.2016 08:04 | VELTRUSY (ČTK)
Majitel skládky stavebního odpadu u Veltrus na Mělnicku Pavel Kratěna jedná s městem o mimosoudní dohodě ve sporu o rozšíření skládky. Město je proti rozšiřování, loni podalo žalobu, a soud pak pozastavil provoz skládky. Kratěna nabízí městu mimo jiné i více peněz za každý uskladněný kubík odpadu, řekl ČTK. Zastupitelé města se k návrhu majitele skládky zatím nevyjádřili, posuzuje ho pracovní skupina složená ze členů zastupitelstva.
 

Město je proti rozšiřování skládky a loni podalo žalobu ke správnímu soudu kvůli platnosti povolení na rozšíření, které potvrdil Středočeský kraj. Provoz skládky je soudním rozhodnutím už přibližně rok pozastavený.

Soud by se měl kauzou zabývat zhruba za dva měsíce. Pokud by se ale Kratěna s vedením Veltrus dohodl na spolupráci, měla by být i stažena žaloba. To ale záleží na stanovisku města, zda bude chtít obnovit spolupráci. "V případě, že by to tak nebylo, vyčkáme do soudního rozhodnutí," uvedl Kratěna.

S minulým vedením obce uzavřel majitel skládky dohodu, že za každý kubický metr obec dostane 1,5 koruny, nyní by to měl být trojnásobek. Pro Veltrusy to znamená příjem v řádech statisíců korun, dosud majitel skládky obci zaplatil přes 700.000 korun. Žaloba se týká povolení k rozšíření skládky na pozemku, který podle Kratěny administrativní chybou vypadl ve schvalovacím procesu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist