https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-strednich-cechach-bude-pachnout-plyn
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve středních Čechách bude páchnout plyn

8.10.2002 16:53 | PRAHA (ČIA)
O dvoj až trojnásobek zvýšila dnes Středočeská plynárenská (STP) odorizaci zemního plynu. Ten tak bude po dva dny zapáchat výrazně víc, než je obvyklé. Smyslem zesílení zápachu plynu je nalezení jeho případných úniků před začátkem topné sezony. "V případě, že zákazníci ucítí silný zápach zemního plynu, měli by se obrátit na naši servisní organizaci, která opraví odběrné zařízení," řekl dnes ČIA technický ředitel STP Petr Štefl s tím, že odorizace skončí ve čtvrtek 10. října.
 

Podle Štefla provádí STP odorizaci každoročně předtím, než v sezoně výrazně poklesnou teploty, čímž se zvýší spotřeba zemního plynu na topení. "Celá akce má pouze preventivní charakter, její realizací se nijak neomezí ani nepřeruší dodávky plynu," dodal Štefl.

STP měla ke konci loňského roku přibližně 193 tisíc zákazníků, jimž v průběhu roku 2001 dodala více než 10,5 miliardy kWh zemního plynu. Firma v současné době dodává zemní plyn do 292 obcí, v nichž žije téměř 69 procent obyvatel středočeského regionu. Největšími akcionáři STP jsou německý RWE Gas s necelou polovinou akcií, Wintershall Erdgas Beteilungs patří 31 procent akcií, Ruhrgas Aktiengesellshaft vlastní přes 14 procent, menší podíly v STP mají i Gas de France a Transgas.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist