https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-stredoceske-casti-chko-brdy-loni-pribylo-prestupku-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve středočeské části CHKO Brdy loni přibylo přestupků

4.1.2023 00:36 | PŘÍBRAM (ČTK)
Někteří lidé podle ní nevědí, že i když u lesa není zákazová dopravní značka, nemohou podle zákona do lesa vjíždět ani v něm parkovat. Ve správním řízení jim pak hrozí pokuta až 5000 korun.
Někteří lidé podle ní nevědí, že i když u lesa není zákazová dopravní značka, nemohou podle zákona do lesa vjíždět ani v něm parkovat. Ve správním řízení jim pak hrozí pokuta až 5000 korun.
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Brdy-res publika / Wikimedia Common
Ve středočeské části Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Brdy loni přibylo přestupků. Policisté uložili 363 pokut za vjezd do rezervace, předloni jich udělili 111. Případů neoprávněného parkování bylo 261, meziročně o 74 více. Nejvíce pokut policisté uložili v září v souvislosti s houbařskou sezonou, uvedla na webu Monika Schindlová z příbramské policie.
 

Někteří lidé podle ní nevědí, že i když u lesa není zákazová dopravní značka, nemohou podle zákona do lesa vjíždět ani v něm parkovat. Ve správním řízení jim pak hrozí pokuta až 5000 korun. Policisté v chráněné krajinné oblasti zaznamenali také jeden případ táboření s rozdělaným ohněm. Ve dvou případech se zabývali vloupáním do vozidla a v jednom krádeží nafty z pracovního stroje.

Policisté loni zasahovali v Brdech již sedmou sezonu, někdejší vojenský újezd se přeměnil na chráněnou krajinnou oblast počátkem roku 2016. Příbramští policisté kvůli tomu přibrali nové lidi a dostali speciální techniku - terénní vozidla, čtyřkolky a drony. Obvodní oddělení Příbram-venkov má na starosti středočeskou část Brd s rozlohou kolem 175 kilometrů čtverečních.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist