https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-stredoceske-casti-chko-brdy-loni-ubylo-prestupku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve středočeské části CHKO Brdy loni ubylo přestupků

6.2.2019 14:03 | PŘÍBRAM (ČTK)
Někdejší vojenský újezd se přeměnil na chráněnou krajinnou oblast počátkem roku 2016.
Někdejší vojenský újezd se přeměnil na chráněnou krajinnou oblast počátkem roku 2016.
Turisté ve středočeské části Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Brdy se loni dopustili méně přestupků. Policisté jim uložili 451 pokut za vjezd do rezervace, ve 126 případech řešili neoprávněné parkování. Předloni bylo těchto přestupků 458, respektive 343. Zatímco v roce 2017 policie v Brdech řešila šest trestných činů, loni nezaznamenala ani jeden, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Monika Schindlová.
 

"Lidé se zřejmě naučili, že se policie v Brdech objevuje. Prevence se vyplácí," uvedla mluvčí.

Přibylo však případů táboření spojeného s rozděláváním ohně v lese. Počet těchto přestupků vzrostl na deset z předloňských sedmi. Podle Schindlové to ale může být větším nasazením dronů s termovizí, díky nimž jsou hříšníci snáze odhalováni.

"Je zde velmi vysoké riziko vzniku požárů. Turisté se svým jednáním dopustili přestupku proti zákonu o lesích, za což je stanovena pokuta do 15.000 korun," dodala mluvčí.

Policisté loni zasahovali v Brdech již třetí sezonu. Někdejší vojenský újezd se přeměnil na chráněnou krajinnou oblast počátkem roku 2016. Příbramští policisté kvůli tomu přibrali nové lidi a dostali speciální techniku - terénní vozidla, čtyřkolky a drony.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Jan Kholl
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist