https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-stredoceskem-kraji-je-velky-zajem-o-evropske-penize
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Středočeském kraji je velký zájem o evropské peníze

9.5.2002 20:07 | KLADNO (ČIA)
Celkem 50 žádostí o finanční podporu z programu Evropské unie (EU) na rozvoj venkova Sapard registruje středočeská Regionální rozvojová agentura (RRA). Většinu žádostí předkládaly obce, které touto cestou chtějí získat peníze mimo jiné na opravu více než 50 let starých obecních budov či na vytvoření turistických a informačních center. "Pouze desetinu žádostí adresovaly podnikatelské subjekty. Ukazuje se, že nejvíce aktivní jsou připravené mikroregiony na Křivoklátsku či Mladoboleslavsku," řekl ČIA ředitel RRA Jiří Svítek.
 

Původní předpoklady ministerstva pro místní rozvoj hovořily o podstatně menším počtu žádostí, odhady RRA se shodují s aktuální situací. "Prozatím je předčasné hodnotit úroveň jednotlivých projektů. Obce i podniky mají čas na jejich dopracování do 15., respektive 21. května, který je stanoven jako zcela konečný termín pro doložení chybějících dokumentů," doplnil Svítek.

Čerpání z programu Sapard bude možné ještě letos v období od července do září.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist