https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-vamberku-dnes-zahajili-vystavbu-obchvatu-mesta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Vamberku dnes zahájili výstavbu obchvatu města

3.10.2002 16:50 | VAMBERK (ČIA)
Výstavba druhé etapy obchvatu města byla dnes slavnostně zahájena ve Vamberku v okrese Rychnov nad Kněžnou. Téměř dvoukilometrový obchvat bude zahrnovat i dva mosty. Most přes takzvané Pekelské údolí bude měřit 320 metrů, druhý bude 56 metrů dlouhý. Náklady na vybudování obchvatu jsou odhadovány na 281 milionů korun. ČIA o tom informoval Miroslav Král z pozemkového referátu rychnovského okresního úřadu.
 

"Investorem akce je Ředitelství silnic a dálnic," uvedl Král. Jak dále řekl, nový silniční úsek by měl být předán do užívání v roce 2004.

Celkem 1870 metrů dlouhý obchvat Vamberku povede od výpadovky na Rychnov nad Kněžnou směrem na Žamberk. Nový spoj, o jehož výstavbě se uvažovalo již zhruba 20 let, výrazně ulehčí dopravě ve Vamberku. Ten patří vzhledem k průchodu dvou silnic první třídy mezi dopravou nejvíce zatížená města. Křížení silnic první třídy č. 11 a 14 by měla řešit nová kruhová křižovatka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist