https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-volyni-dostaveli-cisticku-za-34-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Volyni dostavěli čističku za 34 milionů korun

23.10.2001 13:38 | VOLYNĚ (ČIA)
Do zkušebního provozu uvedlo město Volyně na Strakonicku zrekonstruovanou čističku odpadních vod. "Stavba stála 34 milionů korun. Investorem byla společnost Protom Strakonice," uvedl dnes investiční technik městského úřadu František Maroušek.
 

Z celkové pořizovací sumy činila 30 procent dotace a 50 procent půjčka od Státního fondu životního prostředí. Zbylých 20 procent zaplatilo město. "Stavba trvala zhruba rok, nyní nás čeká rok zkušebního provozu," prohlásil Maroušek s tím, že původní kapacita čističky byla zvýšena z 4,3 tisíce na 7,5 tisíce obyvatel. "Počítáme s možností další výstavby i napojením podnikatelských subjektů," vysvětlil.

Souběžně s rekonstrukcí se postavil také nový kanalizační sběrač s přečerpávací stanicí. "Umožní napojení části města na pravém břehu řeky Volyňky. Ta dosud na čistírnu odpadních vod napojená nebyla," dodal Maroušek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist