https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-voticich-se-pracuje-na-rekultivaci-casti-skladky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Voticích se pracuje na rekultivaci části skládky

13.3.2020 00:11 | VOTICE (ČTK)
Ve Voticích na Benešovsku se pracuje na rekultivaci části skládky. / Ilustrační foto
Ve Voticích na Benešovsku se pracuje na rekultivaci části skládky. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | compag.cz
Ve Voticích na Benešovsku se pracuje na rekultivaci části skládky. Výsledkem by mělo být navrácení území určeného pro ukládání odpadů do původní krajiny. Investorem je společnosti Compag Votice, kterou spoluvlastní město, řekl starosta Jiří Slavík (TOP 09).
 

Úpravy se týkají plochy asi 7000 metrů čtverečních. "Bude to takový zelený kopeček v krajině. Kdo nebude pamětníkem, nebude ani vědět, že se pod tím skrývá nějaký odpad," uvedl starosta.

Votická skládka má podle něj dostatečnou kapacitu pro další ukládání odpadu. Zhutněním se navíc její životnost ještě prodloužila. "Jsme asi jedna z mála lokalit, která má dostatečnou kapacitu, protože Compaq Votice vybudoval před dvěma lety další etapu skládky a zatím jsme do ní nezaváželi," řekl Slavík.

Město má podle něj dobrý přehled o tom, kolik odpadu se na skládku ukládá, a nehrozí mu situace, která nastala v Čáslavi. Tamní radnice tvrdí, že jí firmy dluží na poplatcích za uložení odpadu. Společnost AVE CZ odpadové hospodářství, která je majitelem a provozovatelem čáslavské skládky, podle města firmám část poplatků nevyměřuje a získává tím proti jiným provozovatelům konkurenční výhodu. Čáslav kvůli tomu přichází o značnou část příjmů a požádala krajský úřad, aby chybějící částky doměřil. AVE CZ odpadové hospodářství vyjádření města odmítla, uvedla, že všechny poplatky odvádí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist