https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-vyberovem-rizeni-na-uklid-liberce-zvitezily-technicke-sluzby
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve výběrovém řízení na úklid Liberce zvítězily Technické služby

13.12.2001 10:33 | LIBEREC (ČIA)
Více než stomilionovou zakázku od města Liberce mají pro příští rok zajištěnu Technické služby města Liberec (TSML). Liberecký primátor Jiří Kittner dnes potvrdil, že TSML zvítězily ve výběrovém řízení na úklid Liberce a budou i nadále provádět pro město údržbu komunikací, dopravního značení a veřejné zeleně i další služby. "Letošní zakázka ze strany města představovala částku 130 milionů korun," řekl Kittner.
 

Magistrát města Liberce vypsal postupně pět soutěží na práce, které v minulosti TSML zajišťovaly. "Vyhlásit výběrová řízení bylo nutné, abychom uvedli smluvní vztahy s Technickými službami do souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek," zdůvodnil výběrová řízení primátor.

Nabídkové ceny jednotlivých uchazečů se podle Kittnera lišily. Například nabídková cena na opravy a údržbu komunikací se pohybovala od 45 do 72 milionů korun. Zvítězily TSML spolu s libereckým závodem Stavby silnic a železnic s cenou 59 milionů korun. "Rozhodujícím kritériem v soutěžích byly reference a rozsah poskytnutých služeb," vysvětlil Kittner.

TSML se na akciovou společnost transformovaly v roce 1997. Jediným vlastníkem společnosti je město Liberec. Firma se základním kapitálem 209 milionů korun a se 174 pracovníky zajišťuje pro město veřejné služby technického charakteru. TSML jsou od svého založení ziskové. V loňském roce hospodařily ze ziskem 5,5 milionu při tržbách 187,5 milionu korun. Letošní tržby odhaduje vedení společnosti na 200 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist