https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-vyskove-a-znojme-stanovili-pro-pristi-rok-poplatky-za-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Vyškově a Znojmě stanovili pro příští rok poplatky za odpad

17.12.2001 19:07 | VYŠKOV/ZNOJMO (ČIA)
Jednotně stanovenou částku 360 korun zaplatí v roce 2002 za svoz a uložení odpadu ve smyslu zákona každý občan Vyškova s trvalým pobytem nebo ten, kdo na území okresního města vlastní rekreační objekt. Správou místního poplatku pověřilo vyškovské zastupitelstvo městský úřad. ČIA to dnes potvrdil starosta Vyškova Miloš Olík.
 

Upřesnil, že sběr odpadů a další nakládání s nimi svěřili zastupitelé společnosti Respono, kde má město třetinové zastoupení. Od poplatku jsou osvobozeny osoby hlášené k trvalému pobytu v Ústavu sociální péče pro dospělé a v Domově či penzionu důchodců, dále děti do konce kalendářního roku, v němž se narodily, a občané od roku, ve kterém dosáhnou 80 let.

Ve Znojmě má každý trvale bydlící občan, včetně dětí a cizinců, uhradit nejpozději do března 2002 roční místní poplatek ve výši 346 korun za svoz a ukládání domovního odpadu. Sociálně slabší rodiny mohou stanovenou částku uhradit v průběhu roku ve dvou splátkách. ČIA o tom informoval Josef Esterka, ředitel společnosti A.S.A. EKO, pověřené svozem a ukládáním odpadu. Okresní město drží v této firmě 50procentní majetkový podíl. Na poplatcích by mělo Znojmo získat necelých 12,7 milionu korun, ale za služby spojené s odvozem odpadu zaplatí 15,5 milionu korun. Rozdíl doplatí radnice.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist