https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ve-zline-bude-k-videni-projekt-ctyri-zivly-tvurcu-ze-slovenska-cr-a-polska
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ve Zlíně bude k vidění projekt Čtyři živly tvůrců ze Slovenska, ČR a Polska

5.9.2022 00:17 | ZLÍN (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Ve Zlíně bude k vidění divadelní projekt slovenského Divadelného centra Čtyři živly. Pracovali na něm tvůrci ze Slovenska, Česka a Polska. Inscenace zaměřená na mladé publikum představuje, jak je možné vzdělávat v environmentální výchově netradiční formou prostřednictvím divadla, sdělili zástupci tvůrců. Kvůli inscenaci vyroste ve zlínských filmových ateliérech divadelní šapito, v plánu jsou 6. a 7. září celkem čtyři představení.
 

Jde o autorský projekt herce, hudebníka a režiséra Martina Geišberga. Čtyři živly měly premiéru na Slovensku letos v červnu, po představení v Česku se tým přesune do polského Krakova.

"Čtyři živly zvou na setkání se Vzduchem, Ohněm, Zemí a Vodou. Alegorické postavy se ukazují ve své nahotě jako živé bytosti plné tužeb, temperamentu, ale také bolesti ve věčném boji o přežití," uvedl dramaturg inscenace Matěj Truban.

Po představení jsou pro mladé diváky připraveny environmentální dílny a aktivity, kde budou pracovat s odpadovým materiálem. Tématem budou opět čtyři živly. Inscenace je součástí projektu 4 Živly, který nabídne také on-line aplikaci s edukativními environmentálními hrami a metodický materiál pro pedagogy.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist