https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/veda-ek-vyclenila-13-mil-euro-na-projekty-v-kandidatskych-krajinach
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veda: EK vyčlenila 13 mil. euro na projekty v kandidátskych krajinách

10.4.2003 20:04 | BRATISLAVA (SITA)
Vedecký výskum sa stane prvou oblasťou, v ktorej pocítia kandidátske krajiny na vstup do EÚ rovnoprávnosť s jej súčasnými členmi. Európska komisia (EK) vo štvrtok rozhodla o vyčlenení sumy 13 mil. euro na projekty v oblasti vedeckého výskumu v kandidátskych krajinách. Ide o doplnok k Výskumnému rámcovému programu na roky 2002 až 2006, ktorý EK dotuje sumou 17.5 mld. euro a z ktorého doteraz boli udeľované granty len členským krajinám.
 

Kandidátske krajiny majú odteraz pri žiadaní o grant rovnaké práva ako členské krajiny. Prioritou pre toto obdobie je výskum v oblasti nanotechnológií, astronómie, kvality a bezpečnosti potravín, udržateľných zdrojov energie, udržateľnej pozemnej dopravy a informačných technológií. O granty môžu žiadať subjekty z Bulharska, Cypru, Českej republiky, Estónska, Maďarska, Litvy, Lotyšska, Malty, Poľska, Rumunska, Slovenska, Slovinska a Turecka. Návrhy projektov treba posielať do 26. júna 2003.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist