https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vedomostni-soutez-zlakala-k-liberecke-zoo-pres-200-rodin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vánoční vědomostní soutěž zlákala k liberecké zoo přes 200 rodin

25.12.2020 06:00 | LIBEREC (ČTK)
Mimořádně byl včera také otevřený hlavní vchod zahrady, kde mohli lidé zanechat jako každý rok dárky pro zvířata.
Mimořádně byl včera také otevřený hlavní vchod zahrady, kde mohli lidé zanechat jako každý rok dárky pro zvířata.
Zdroj | ZOO Liberec
Liberecká zoo sice byla i na Štědrý den kvůli protikoronavirovým opatřením uzavřená, přesto tam přišlo přes 200 rodin. Zahrada pro ně připravila alespoň vědomostní soutěž o celoroční permanentky.
 

"Zájem byl větší, než jsme čekali. Museli jsme dotisknout záznamové archy k soutěži. Vyzvedlo si je 224 lidí, počítali jsme maximálně s 200," uvedla mluvčí liberecké zoo Barbara Tesařová.

Zoo patří o Štědrém dnu v Liberci mezi oblíbené cíle výletů, zejména rodin. Za špičkovou denní návštěvnost zahrada považuje zhruba 4000 lidí, loni 24. prosince jich přišlo 5521. I proto zoo tento rok pro zájemce uspořádala alespoň kvízovou soutěž.

Jednotlivá stanoviště však kvůli uzavření zahrady nebyla v jejím areálu, ale na cestě parkem okolo. Soutěžící museli odpovědět na 12 otázek spojených se zvířaty. Jedna z nich například byla, jakou barvu má lední medvěd. Správná odpověď byla černá. "Tajenka byla: Všichni ze zoologické vám přejí, aby rok 2021 byl více logický," řekla mluvčí zoo. Hezké od účastníků soutěže podle ní bylo, že od nich nedostali jen strohé odpovědi. "Posílali i různé vzkazy pro zvířata a zaměstnance, že přejí hezké Vánoce nebo že děkují, že je hra pobavila," uvedla Tesařová.

Mimořádně byl včera také otevřený hlavní vchod zahrady, kde mohli lidé zanechat jako každý rok dárky pro zvířata. "Přinesli desítky kilogramů ovoce a zeleniny i hračky. Třeba koše nebo basketbalové míče, s nimiž si hrají lvi," dodala mluvčí zoo.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist