https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/velenicti-budou-za-ulozeni-nebezpecneho-odpadu-platit
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Veleničtí budou za uložení nebezpečného odpadu platit

24.4.2001 14:55 | ČESKÉ VELENICE (ČIA)
Nový cenový tarif poplatků za uložení odpadů v městském sběrném dvoře, určený především pro některé druhy nebezpečných odpadů, začne platit 1. května. Českoveleničtí radní jej odsouhlasili již začátkem března.
 

"Množství odpadu uloženého ve sběrném dvoře a tedy i finančních prostředků vynaložených na jeho likvidaci rok od roku stoupá. Jen loni sem bylo uloženo bezmála 94 tun odpadu, což představovalo náklady na skládkovné více než 131 tisíc korun. To však není částka konečná, protože k likvidaci odpadu ze sběrného dvora musíme připočítat také náklady na dopravu," vysvětlil zavedení poplatků českovelenický místostarosta Stanislav Šafránek.

Sběrný dvůr v Českých Velenicích, který slouží k odkládání tříděného komunálního a částečně nebezpečného odpadu fyzickým osobám, funguje od července 1997. Zřízen byl zejména pro ty druhy odpadů, které není možné vyvézt pravidelným svozem. Zavedením poplatků nyní město reaguje na rostoucí ceny za likvidaci odpadů stanovené jindřichohradeckou společností Tesco, která pro Velenice zajišťuje odvoz a skládkování.

"Od 1. května obyvatelé zaplatí 50 korun za likvidaci jedné lednice nebo mrazáku, 25 korun za likvidaci televizoru, 5 korun za pneumatiku a po dvou korunách za likvidaci jedné zářivky, či jednoho kilogramu barev, lepidel a laků včetně obalů," vypočetl místostarosta. Za uložení objemného odpadu, kterým se rozumí vše, co se kvůli svému objemu nevejde do popelnice nebo igelitového pytle, si bude město účtovat paušální poplatek 5 korun. Bez poplatku zůstane nadále ukládání olověných akumulátorů, PET lahví a trávy na oplocené úložiště.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist