https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/velka-voda-napachala-na-jizere-skody-za-milion-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Velká voda napáchala na Jizeře škody za milion korun

7.8.2001 17:49 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
Na jeden milion korun odhadují pracovníci Povodí Labe škody, které napáchala v okrese Jablonec nad Nisou povodeň 21. července. Dnes to potvrdil ředitel jabloneckého závodu Povodí Labe Jaroslav Jaroušek.
 

"Většina škod se týká řeky Jizery. Budeme opravovat natržené břehy a odstraňovat nánosy štěrkopísku. Nánosy jsou největší v okolí Malé Skály, zpevňování břehů budeme provádět hlavně u Železného Brodu," řekl Jaroušek.

Hladina řeky Jizery dosáhla v červenci pouze třetího stupně povodňové aktivity a na většině části svého toku zůstala v korytu. Zatopila pouze několik menších nízko položených oblastí. Proto nejsou škody příliš vysoké. "Horší situace byla na řece Smědé ve Frýdlantském výběžku na Liberecku. Tam nejsou škody ještě přesně vyčíslené, ale budou asi několikanásobně vyšší," řekl Jaroušek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist